Κρατήστε με ενήμερο για τα Vegan Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Vegan Awards 2023

Ο θεσμός που αναδεικνύει την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν την vegan στάση ζωής

Την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Vegan Awards 2023. Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS τα Vegan Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία στα προϊόντα και στις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle (δηλαδή τον τρόπο ζωής που αποσκοπεί στον αποκλεισμό, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, όλων των μορφών εκμετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισμό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό).

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που παράγουν τρόφιμα, καλλυντικά προσωπικής φροντίδας, είδη υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής, απορρυπαντικά, ρούχα και αξεσουάρ από τον ευρύτερο χώρο της μόδας, όλα με πιστοποιήσεις vegan.

Συνολικά, διακρίθηκαν 24 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Vegan Awards 2023

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: AVEDA – ESTEE LAUDER, AVGERINOS COSMETICS, Condito Α.Ε.Β.Ε, Crudo, ETHOS VEGAN SUITES, FAMILY FOOD IKE, Fry‘s / Fry Family Food, Life Roots, MEDBEST, NYX PROFESSIONAL MAKEUP, RITO’S FOOD, QueenMarket.gr, SIMPLE IDEAS IKE, Starenio Bakery, Stark and Watson, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΙΟΑΓΡΟΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., ΕΛΑΙΣ-UNILEVER ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΑΕ, Μέλισσα Κίκιζας και ΠΑΣΤΑ ΠΑΣΤΑ.

 

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ΒΙΟΑΓΡΟΣ, Stark and Watson και QueenMarket.gr.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή του μεγάλου βραβείου της χρονιάς, του Grand Award, όπου η Life Roots αναδείχθηκε Vegan Brand of the Υear.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σύμφωνα με έρευνα της Allied Market Research, η οποία μελετά την αγορά προϊόντων διατροφής Vegan και τις τάσεις στον κλάδο παγκοσμίως, διαφαίνεται ότι η βιομηχανία των vegan τροφίμων είναι πιθανό το 2026 να ξεπεράσει τα 30 δισ. δολάρια, εμφανίζοντας διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σε ετήσια βάση. Ανάλογη ανάπτυξη υπολογίζεται να υπάρχει και στην χώρα μας. Επίσης, τα σουπερμάρκετ αναδεικνύονται το σημαντικότερο κανάλι διανομής από το οποίο οι Έλληνες αγοράζουν vegan προϊόντα με ποσοστό που αγγίζει το 78%, ενώ είναι αρκετά μικρότερο το ποσοστό που αγοράζει και από καταστήματα βιολογικών ή υγιεινών τροφίμων. Να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη αγορά  είναι διευρυμένη πέρα από τα τρόφιμα και τα ποτά. Η vegan αγορά αναπτύσσεται σημαντικά στην βιομηχανία της ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ αλλά και στα είδη σπιτιού».

Στην συνέχεια, η Αναστασία Ψειρίδου, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Οικονομολόγος PhD (Cambridge), Επίκ. Καθ. Παντείου Παν/μίου, Plant Based Nutrition Certificate Graduate, Συν-συγγραφέας του βιβλίου “Σώζοντας τον πλανήτη” και Επιστ. Σύμβουλος Vegan Times, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Η βίγκαν στάση ζωής είναι μια στάση ζωής συνεπής με οικουμενικές αξίες. Τη μη βία, την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη. Μια στάση ζωής που εναντιώνεται στην αδικία ενάντια στους αδυνάμους. Και αν το μυαλό σας πάει στα ζώα, στα άλλα ζώα, θα σας ενημερώσω ότι αδύναμοι δεν είναι μόνο τα ζώα. Είναι και οι άνθρωποι που ζουν δίπλα μας ή μακριά μας σε συνθήκες φτώχειας. Το 85% των ανθρώπων στον πλανήτη ζει σε καθεστώς φτώχειας, σε χώρες όπως το Μάλι αλλά και η Νορβηγία. Αδύναμοι είναι και οι άνθρωποι που υφίστανται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ενώ έχουν το μικρότερο μερίδιο στη δημιουργία της, αλλά δεν έχουν τα μέσα να τις αντιμετωπίσουν. Αδύναμοι είναι και οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε ρυπογόνες βιομηχανίες, διυλιστήρια, εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, φάρμες, εκτροφεία. Αδύναμοι είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε σφαγεία, και αναγκάζονται να σβήσουν το συναίσθημά τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν.  Εμείς, εδώ, σήμερα, δεν είμαστε αδύναμοι – το αντίθετο. Είμαστε οι τυχεροί μέσα στα 8 δις του πλανήτη που έχουμε πλήρη έλεγχο στο τί θα φάμε και τί θα φορέσουμε σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Είμαστε οι τυχεροί που μπορούμε να επιλέγουμε τη μη βία, να δημιουργήσουμε πιο καθαρές δουλειές, και έναν πιο υγιή πλανήτη. Είμαστε επίσης τυχεροί που κάθε χρόνο το να ζεις βίγκαν και να μεγαλώνεις βίγκαν παιδιά γίνεται ευκολότερο, χάρη σε θεσμούς όπως τα Vegan Awards – και χάρη στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και όσες ετοιμάζονται για τον επόμενο. Χάρη σε σας αλλάζει το business as usual, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όχι ως βίγκαν, αλλά ως ανθρωπότητα. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί, και μαζί οφείλουμε να σπάσουμε τις παραδόσεις (τόσο ως προς το τί καταναλώνουμε όσο και ως προς το τί παράγουμε), και να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο – για όλους».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε ο Ηλίας Μάνδρος, Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο οποίος ανέφερε: «Μέσω αυτής της εκδήλωσης αναδεικνύονται και επιβραβεύονται υψηλής ποιότητας προϊόντα, πρωτοποριακές υπηρεσίες καθώς και καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υγιεινών, βιολογικών και vegan προϊόντων. Θα είναι εκτός πραγματικότητας όποιος δεν βλέπει τη ραγδαία άνοδο της συγκεκριμένης αγοράς. Ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί όλο και περισσότερο να τρέφεται καλύτερα, να ζει πιο ποιοτικά. Με δυο λόγια επιζητεί την ευζωία. Γι’ αυτό ακριβώς και επιδιώκει υγιεινή διατροφή, αναζητεί πολλές φορές βιολογικά τρόφιμα, έχει αλλάξει συνήθειες του παρελθόντος. Μάλιστα πολλοί καταναλωτές έχουν υιοθετήσει τον vegan τρόπο ζωής, τόσο στη διατροφή τους όσο και σε άλλες αγορές τους».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), o οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Οι νέες τάσεις στα τρόφιμα έχουν να κάνουνε με προϊόντα πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες με στόχο την μείωση βάρους και ενίσχυση του μυϊκού συστήματος κυρίως των ηλικιωμένων, αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών πρωτεϊνών-κυκλική οικονομία και την χρήση νέων συσκευασιών φιλικών στο περιβάλλον ή αποφυγή εντελώς της συσκευασίας και η αξιοποίηση τεχνολογιών στις οποίες η συσκευασία να προειδοποιεί τον καταναλωτή για την κατάσταση του τροφίμου. Θα ήθελα κλείνοντας να προσκαλέσω όλους τους εμπλεκόμενους σε έναν δημιουργικό διάλογο ώστε να προκύψουν νέες συνεργασίες, προς επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Οι  τεχνολόγοι τροφίμων μέλη της ΠΕΤΕΤ και εγώ προσωπικά θα είμαστε διαθέσιμοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση».

Χορηγός στην τελετή απονομής των Vegan Awards 2023 ήταν το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο.

Χορηγοί επικοινωνίας των Vegan Awards 2023 ήταν οι: Vegan Times, greekvegans.gr και veganhome.gr.  

Official Publications: Food Reporter & σελφ σέρβις

Vegan Awards 2022

Ένα βήμα πιο κοντά σε μια αγορά που σέβεται τα ζώα, τον άνθρωπο και τον πλανήτη

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στο St Astra Roof Top Restaurant του Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Vegan Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 2η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σηµαντικές προόδοι στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle (δηλαδή τον τρόπο ζωής ο οποίος αποσκοπεί στον αποκλεισµό, στο µέτρο του δυνατού και του εφικτού, όλων των µορφών εκµετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισµό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό).

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες της Διατροφής καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες από την βιοµηχανία τροφίµων, καλλυντικών προσωπικής φροντίδας και ειδών υγιεινής, συµπληρωµάτων διατροφής, απορρυπαντικών, ρούχων και αξεσουάρ από τον ευρύτερο χώρο της µόδας, όλα µε πιστοποιήσεις vegan.

Συνολικά, διακρίθηκαν 33 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες της κατηγορίες των βραβείων.

Vegan Awards 2022

Οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: ΒΙΟΑΓΡΟΣ, CRUDO και L’Erbolario

Τέλος η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των Grand Award, όπου το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο αναδείχθηκε Brand of the Υear και η BIOART αναδείχθηκε Company of the Year.

Τιμητικά Βραβεία απονεμήθηκαν στο Vegan Life Festival για τη διάδοση του vegan τρόπου ζωής, το βραβείο παρέλαβαν η Κρυσταλίνα Παραμύθη, η Αριάννα Ανδρεοπούλου και η Έλλη Στούρνα, συνιδρύτριες του Vegan Life Festival. Το δεύτερο τιμητικό απονεμήθηκε στη Vrouva Farm για το έργο της στην προστασία των ζώων.

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co Founder Wellness Project, στην εταιρεία BOUSSIAS, η οποία αναφέρθηκε στην ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη της αγοράς για vegan προϊόντα και υπηρεσίες: «Ο βιγκανισμός κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος και στην χώρα μας. Καθώς πληθαίνει το vegan κοινό αυξάνεται και η ποικιλία vegan προϊόντων στην αγορά. Υπολογίζεται πως η παγκόσμια αγορά Vegan διατροφής θα αγγίξει τα 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 29 δισεκατομμύρια€) μέχρι το 2027. Προ τριετίας η τάση των vegan προϊόντων αφορούσε μία εξειδικευμένη μερίδα καταναλωτών. Πλέον αυτό έχει αλλάξει σημαντικά. Στο παγκόσμιο χάρτη οι νέοι άνθρωποι δείχνουν να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν το μέλλον του πλανήτη, τη προστασία και τα δικαιώματα των ζώων γι αυτό ζουν μέσα σε ένα πιο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Αυτά τα νεανικά ηλικιακά groups έχουν διάσημους ambassadors, συνδέονται μεταξύ τους και αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα στα social media, διαμορφώνουν τάσεις και επηρεάζουν το καταναλωτικό κοινό. Επιπλέον η παγκόσμια στροφή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια προς την υγιεινή διατροφή και το well-being αλλά και η πανδημία έχει επηρεάζει θετικά την πορεία των vegan προϊόντων. Η παγκόσμια βιομηχανία δέχθηκε άμεσα τα μηνύματα και τα τελευταία χρόνια συντελέστηκαν μεγάλες επενδύσεις που είχαν αποτέλεσμα την είσοδο σε νέες κατηγορίες τροφίμων ενώ ενδιαφέρουσες καινοτομίες βοήθησαν στη δημιουργία πιο ποιοτικών και εύγευστων προϊόντων. Αυτή την βραδιά στην τελετή των Vegan Awards 2022 καλούμαστε να γιορτάσουμε την βράβευση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που συνθέτουν την Vegan και την Vegan Friendly αγορά η οποία βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη και στη χώρα μας και υποστηρίζεται από μεγάλες πολυεθνικές αλλά και εγχώριες βιομηχανίες, βιοτεχνίες και παραγωγούς κάποιοι από αυτούς με σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό».

Η Ελένη Πρίφτη, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Χημικός, MSc, PhDc/Health Coach, έστειλε το δικό της μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και ανέφερε χαρακτηριστικά για τον θεσμό των Vegan Awards: «Τα Vegan Awards κατάφεραν και φέτος να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα καλύτερα βίγκαν προϊόντα και υπηρεσίες. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν την βίγκαν επιχειρηματικότητα και δίνουν κίνητρο σε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα των φετινών νικητών. Ως θεσμός, τα Vegan Awards μας πήγαν και φέτος ένα βημα πιο κοντά σε μια αγορά που σέβεται τα ζώα, τον άνθρωπο και τον πλανήτη μας».

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε η Αναστασία Ψειρίδου, Οικονομολόγος και Επίκουρη Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία χαρακτήρισε τα Vegan Awards 2022 μια γιορτή και αναφέρθηκε στην ανάγκη οι άνθρωποι να προσαρμοστούν και να αμφισβητήσουν τον καθιερωμένο τρόπο ζωής τους. «Όλοι εδώ έχουν κάνει το πρώτο “ξεβόλεμα”, έχουν έρθει σε επαφή με κάτι καινούργιο. Αυτό το καινούργιο είναι η αρχή για μια νέα στάση ζωής για όλους. Μια στάση που ενοποιεί όλες τις αξίες που θέλουμε να έχουμε, την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία των ζώων, τη δικαιοσύνη. Υπάρχουν πράγματα τα οποία σαν απλοί καταναλωτές δεν τα γνωρίζουμε και με το να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε τι σημαίνει vegan και ποιες είναι οι οικονομικές του προεκτάσεις, μαθαίνουμε τόσα πράγματα και γινόμαστε πιο συνειδητοί», ανέφερε η ίδια.

Παρουσιάστρια της όμορφης βραδιάς ήταν η Τάνια Τρύπη, ηθοποιός και ακτιβίστρια.

Χορηγοί στη τελετή απονομής των Vegan Awards 22 ήταν το VEGAN INSIDE, το σύγχρονο και καινοτόμο ελληνικό πρότυπο πιστοποίησης και το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, το brand που δίνει ευλογημένες λύσεις σε όσους, για λόγους υγείας ή στάσης ζωής, έχουν αποκλείσει το τυρί από τη διατροφή τους.

Υποστηρικτής της τελετής απονομής των Vegan Awards 22 ήταν η Vegan by Letrina, πιστοποίηση με σεβασμό στις διατροφικές προτιμήσεις των καταναλωτών.  

Χορηγοί Επικοινωνίας των Vegan Awards 22 ήταν οι Greek Vegans, Vegans Times, Greek Vegan Guide Greece, Greek Vegan, Vegan Home και το Food Reporter και το ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ.

Vegan Awards 2020

Innovative Products and Services

Ο θεσμός των βραβείων που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα VEGAN AWARDS, ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των νικητών.
Μπορεί στη φετινή διοργάνωση να στερηθήκαμε μία λαμπρή γιορτή απονομής, αλλά δεν στερηθήκαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle (δηλαδή τον τρόπο ζωής ο οποίος αποσκοπεί στον αποκλεισµό, στο µέτρο του δυνατού και του εφικτού, όλων των µορφών εκµετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισµό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό).
Συγχαρητήρια στις εταιρίες που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας θυμίζουν ότι με την δημιουργία vegan προϊόντων και υπηρεσιών µέρα µε τη µέρα κτίζουν µια αγορά µε διαφορετική ηθική και νέες κοινωνικές προεκτάσεις.
H Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Δέσποινα Μαρσέλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ειδίκευση στη Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία, Μετεκπαίδευση στη Φυτοφαγία, αναφέρει στο χαιρετιστήριο μήνυμά της: «Να ευχαριστήσω όλες τις συμμετέχοντες εταιρίες για την συμμετοχή τους σε ένα θεσμό που αγκάλιασε και υποστήριξε την επιτακτική ανάγκη για την βιωσιμότητα του πλανήτη και τα δικαιώματα των ζώων, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που έδειξαν σε τομείς όπως είναι η καινοτομία, η υγεία καθώς και την μεγάλη προσπάθεια για πιο πράσινες συσκευασίες καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις των καταναλωτών για τρόφιμα, προϊόντα και υπηρεσίες. Σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ για εμάς».

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Την μεγάλη διάκριση του διαγωνισμού απέσπασε η εταιρεία Nikolopoulou η οποία με το Veganact κέρδισε τον τίτλο του Vegan Food & Beverage Brand of the Υear.

PLATINUM AWARDS

Vegan Awards επιβράβευσαν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες δίνοντας στις υποψηφιότητες με την μεγαλύτερη βαθμολογία τα Platinum βραβεία. Στον Πυλώνας Α: Food & Beverage, το Platinum βραβείο απέσπασε το You Cann by ΕΨΑ. Στον Πυλώνας B: Every Day Essentials, το Platinum βραβείο απέσπασε η κρέμα καθαρισμού Astonish. Τέλος, στον Πυλώνας C: Services, το Platinum βραβείο απέσπασε το Koukoumi Vegan Hotel.

Την αξιολόγηση των Vegan Awards ανέλαβαν 40 διακεκριµένοι Πανεπιστηµιακοί, Θεσµικοί Παράγοντες, Επιστήµονες, Επαγγελματίες και ∆ηµοσιογράφοι, υπηρετώντας ο καθένας από την δική του σκοπιά τον βιγκανισµό

Τα Vegan Awards διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS με την χορηγία της V-LABEL.EU (European Vegetarian Union) και την υποστήριξη των VEGAN INSIDE και VEGAN LABEL by Letrina.

Χορηγοί επικοινωνίας στα Vegan Awards ήταν οι: LIFO, lifo.gr, ELLE, elle.gr, HELLO, hello.gr, greekvegans.gr, Greek Vegan Magazine, vegantimes.gr, mednutrition.gr, veganguidegreece.com, pandespani.com και anewlife.gr.